De zwanen van Zwanenburg

De zwanen van Zwanenburg

Steden rondom camping Zwanenburg

Enkele hoogtepunten


Birdaard ligt ongeveer een kilometer van de camping. Birdaard bruist in het voorjaar en de zomer door het watertoerisme; meer dan tienduizend schepen en boten varen door Birdaard via de Dokkumer Ee en zorgen voor een gezellige drukte langs en op het water. 

Birdaard tips

Door Dokkum kun je uren dwalen en genieten van de prachtige oude binnenstad waar de geveltjes en de oude pakhuizen herinneren aan vergane glorie. De oude bolwerken bieden een schitterend gezicht op de grachten die ‘s zomers druk bevaren worden door plezierboten. Ook op regenachtige dagen hoef je je niet te vervelen. Dokkum bevat een Natuurmuseum en het Admiraliteitshuis. Gezellige winkels in smalle straatjes en de weekmarkt maken dat Dokkum bruist!

Adfunturepark: het avontuurlijkste uitje van het Noorden Bij Adfunturepark klim je in het grootste- in en outdoor klimpark van Noord-Nederland. Zweef je naar beneden via de langste indoor zipline van Nederland, spring je aan bungee-elastieken naar een net en waag een sprong naar beneden van 10 meter hoogte vanaf het hoogste punt van het klimpark.

Leeuwarden heeft veel te bieden: een leuk centrum met de oude Waag, de Kanselarij en de scheve toren de Oldehove. De stad heeft ook musea die de moeite waard zijn om te bezoeken: 

  • Het Fries Museum waar steeds wisselende tentoonstellingen zijn, 
  • Het Fries Natuurmuseum, 
  • Het Keramiekmuseum 
  • Het Princessehof en 
  • Het Frysk Letterkundig Museum. 

Cultuur vind je in de stadsschouwburg De Harmonie of in het Tryater. Of tijdens de diverse evenementen zoals het Fries straatfestival.

Voor kinderen is er ook genoeg te beleven in Leeuwarden:

  • Het subtropisch golfslagbad de Blauwe Golf
  • Aqua-zoo het leukste dagje dierentuin van Noord-Nederland